“De bietencampagne is dit jaar een beetje spannender dan normaal”

Vrachtwagens volgeladen met bieten rijden sinds maandag weer af en aan bij de Suikeruniefabriek in Hoogkerk. De jaarlijkse suikerbietencampagne is begonnen en dit jaar is die wat spannender dan normaal.

“Het afgelopen jaar is er op het terrein druk gebouwd”, vertelt plantmanager Teun van der Weg. “Onze oude was-installatie was niet meer van deze tijd en dat hele proces hebben we vernieuwd. Daarnaast hebben we ook onze capaciteit vergroot. We kunnen nu per dag evenveel bieten verwerken als onze suikerfabriek in Dinteloord.”

De eerste bieten werden in de nacht van zondag op maandag aangeleverd. Maandagochtend werd op het terrein het productieproces opgestart. “Tot nu toe ben ik erg tevreden. En spannend is het natuurlijk zeker, want voor onze nieuwe apparatuur is het toch een vuurdoop.”

De bietencampagne duurt tot rond 20 januari.