Café Selwerd aan de Eikenlaan vanaf vandaag weer open

nieuws
Foto's: Erick Bakker

Café Selwerd aan de Eikenlaan is vanaf vandaag weer open. Voormalig Café de Eik sloot eind mei de deuren. Peter en Ina Geertsema zijn de nieuwe uitbaters en hebben het interieur zo goed als intact gelaten. Er prijkt alleen een nieuwe naam op de gevel, Biljart Café Selwerd.

“We hebben afgelopen zaterdag proef gedraaid om de kinderziektes te vinden en op te lossen. We kwamen weinig problemen tegen en volgens mij vonden de tientallen klanten die zaterdag zijn geweest het mooi dat het café weer open gaat”, aldus Geertsema. “Wij hebben een buurtfunctie en daarnaast willen we straks ook weer onderdak bieden aan een visclub maar ook aan een biljart- en klaverjasclub”, vervolgt hij.

De familie Geertsema is bekend in het Groninger horecawereldje. Zo hebben ze Café de Boulevard aan het Damsterdiep zo’n twaalf jaar gehad en ook de Bellevue aan de Nieuwe Ebbingestraat hebben ze een aantal jaar gedraaid.

De officiële opening is op 28 oktober met live muziek. Tot die tijd is Café Selwerd open van woensdag tot en met zondag vanaf tien uur ’s ochtends. Daarna is het café zeven dagen in de week geopend.