Buurtbewoners in actie tegen overlast vrachtwagens

wijken
Foto google streetview

Bewoners van de Plantsoenbuurt zijn de overlast van vrachtwagens van supermarkt Coop zat. Vooral de houding van de gemeente wordt gehekeld. Deze week ondernemen de bewoners actie.

Het gaat om de Coop aan de Kerklaan. De bevoorrading van de supermarkt vindt plaats in de veel smallere Zwarteweg. Om daar te komen rijdt de vrachtwagen eerst langs de Coop, om vervolgens achteruit de Zwarteweg in te parkeren. ‘Die manoeuvre duurt ongeveer tien minuten en is gevaarlijk voor het andere verkeer. Er zijn onder meer veel scholieren en kinderen die door deze straat fietsen’, aldus voorzitter Gerard van de Poll van de Buurtvereniging Noorderplantsoen.

Het probleem kwam aan het licht bij de uitbreiding van de supermarkt, twee jaar geleden. Sindsdien moet de Coop meermalen per dag bevoorraad worden. Van de Poll heeft een oplossing voor het probleem. ‘Als de vrachtwagen doorrijdt over de Kerklaan, dan kan hij vervolgens achteruit aan de Kerklaan parkeren. Om daar ruimte voor te maken, moet de gemeente wel een groenstrook verharden. De ambtenaar van de gemeente levert de benodigde stukken niet aan, waardoor het probleem niet opgelost wordt.’