Betere verlichting voor omstreden kruising

nieuws
Foto: Google Streetview

De omstreden kruising van het fietspad naar Zernike met de Eikenlaan krijgt snel betere verlichting.

Fietser hebben daar sinds vorige week maandag  voorrang op auto’s gekregen. Het stadsbestuur wilde eerder de verlichting in oktober aan pakken maar gaat die plannen nu al uitvoeren. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat weggebruikers elkaar beter zien en het kruispunt overzichtelijk blijft.

Weggebruikers zowel in de ochtend- als in de avonduren klagen over de slechte verlichting.

Deel dit artikel:

 1. Volkomen geschift, dat die fietsen voorrang hebben! Levensgevaarlijk en filebevorderend. Weer een vertraging erbij voor het OV. Door de nieuwe busroute via de Eeldersingel met de bus al DRIE keer moeten wachten voor alle drie bruggen. (Herebrug, Emmabrug en Eelderbrug) Vertraging een kwartier. Wat heeft dit “gemeentebestuur” het goed voor met het OV. Schandalig.

 2. Met de verlichting is er naar mijn mening niks mis
  Het probleem van de verlichting op het Kruispunt/Wilgenpad. is totaal aan de fietsers te wijten ..
  Misschien zou een strenger POLITIE beleid, tot minder ongevallen leiden die te wijten zijn aan het (on)zichtbaarheidsprobleem van betreffende weggebruikers.
  Mocht U de zin hierboven niet begrijpen geef ik U deze link ..
  http://www.novo.nl/volwassenen/leren/begrijpend-lezen/
  Controle van de fietsers is namelijk stukken goedkoper, en betaald zichzelf terug door de vloed aan bekeuringen die uitgedeeld gaan worden.
  Het schrikeffect ( van deze plaatselijke politie actie), zal zich direct als een inktvlek over de stad manifesteren met als positieve bijkomstigheid dat de rest van de onzichtbare fietsers, plotsklaps OVERAL weer ‘enigszins’ zichtbaar worden.
  Met fietsverlichting dus ..
  Ondertussen besluit het wakker geworden gemeentebestuur om een definitieve oplossing te presenteren in de plaatselijke media ..
  Een fietstunnel met gescheiden rijrichtingen zodat de eeuwig en altijd niet oplettende appende fietser geen tegenliggers tegenkomt in de tunnel ..
  ( P.s dat wil natuurlijk niet zeggen, dat met 100% zekerheid geen tegenliggers in de tunnel zullen verschijnen, het blijven natuurlijk wel fietsers..)
  Er zullen nog enkele ego’s van hun troon moeten stijgen ..dan wordt alles weer rustig in de Eikenlaan …
  Eind goed al goed ..?
  Toch .??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *