Oplaten ballonnen gaat niet door

De lokale afdeling van de PvdD en haar jongerenorganisatie PINK! vroegen het Rode Kruis Groningen om geen ballonnen op te laten in de stad.  De ballonnen zouden het milieu teveel schaden. De Rode Kruis Studentendesk geeft aan die oproep gehoor en gaat op zoek naar een alternatief.

Ter ere van het 150-jarig bestaan van het Rode Kruis organiseerde  de Studentendesk Groningen een ballonnenvaart. De heliumballon, het verste van Groningen, kon een fiets winnen. Wilde dieren zouden de stukjes ballon met voedsel kunnen verwarren. vond de PvdD , die stelt ook dat het niet uitmaakt of er gebruik wordt gemaakt van biologisch afbreekbare ballonnen. Eerder werd door de gemeenteraad Groningen een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen, waarin het college wordt opgeroepen tot een ontmoedigingsbeleid inzake het oplaten van ballonnen. De partij en haar jongerenafdeling moedigden de Studentendesk en het Rode Kruis aan om een diervriendelijker alternatief te verzinnen.

De Partij voor de Dieren heeft ook laten weten het werk van het Rode Kruis te waarderen en feliciteerde de instelling met haar 150-jarig bestaan.