Hengelsportfederatie Groningen Drenthe boos op consortium ringweg

nieuws
Foto: Facebook HSF

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, HSF, is kwaad op de Combinatie Herepoort die de Zuidelijke Ringweg aanlegt. In de vijver aan de Hora Siccamasingel in de wijk de Wijert is door toedoen van de aannemerscombinatie veel vis dood gegaan.

“In een gesprek met de stadsecoloog van de gemeente blijkt dat het verwijderen van het kroos niet in opdracht van hun is geweest. De stadsecoloog heeft zelfs de bestuurder van de maaiboot gesommeerd rustig aan te doen. Hij constateerde ook al dat het met grof geweld gebeurde. De opdrachtgever is de Combinatie Herepoort. Zij zijn verantwoordelijk voor de aanleg van de Zuidelijke ringweg.“, klaagt HSF op Facebook. “De opdracht om het kroos te verwijderen heeft als reden om de watervleermuis een extra foerageer gebied te geven. Jammer is wel dat daarvoor 100 vissen het loodje hebben gelegd.”.

“We gaan vandaag kijken wat gedaan kan worden om de schade te beperken”, aldus Henk Mensinga van HSF.

Deel dit artikel: