Daling WW lijkt blijvende trend

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

De stad telde eind juli 4376 WW-uitkeringen. Een maand eerder waren dat er 4384, maar vergeleken met vorig jaar is de daling groter, in juli 2016 waren er 4946 werklozen. WW’ers profiteren van de toegenomen kansen op de arbeidsmarkt en vinden weer vaker werk.

In het onderwijs neemt in juli het aantal WW-uitkeringen toe, een jaarlijks terugkerend fenomeen dat te maken heeft met het beëindigen van tijdelijke contracten aan het einde van het schooljaar. Hoewel er voor werkzoekende onderwijzers nog steeds vrij veel concurrentie is, neemt de kans op werk de laatste tijd wel toe. Voor een aantal beroepen in deze sectoren zijn er op dit moment moeilijk vervulbare vacatures. Het gaat om docenten exacte vakken en docenten talen. Ook is er veel vraag naar docenten techniek/ICT op het (v)mbo.

In Nederland daalde het aantal WW-uitkeringen met 15,6% . In alle drie de noordelijke provincies nam de WW in juli af. Ook de afname van WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar deed zich overal in het Noorden voor.

Deel dit artikel:

  1. Spectaculaire daling in vergelijk met 20 november 2014 (4736) toen de crisis zelfs hevig was. Als ik OogTV was, zou ik andere referentiepunten opsjorren om het nog spectaculairder te doen lijken. Kuch

    En is de afname van de WW toevallig niet te danken aan een stijging van de bijstandsuitkeringen?

  2. Zonder cijfers van de bijstand en “verborgen werkloosheid” is het een nietszeggende conclusie. Het enige wat je kan concluderen met deze informatie is dat je met zekerheid kan zeggen is dat er minder mensen recht hebben op een WW uitkering t.o.v. de vergeleken periode eerder.

    Zeker er nu steeds meer mensen onder de nieuwe wwz regeling vallen sinds 2015 zie je steeds korter durende WW gerechtigden.

    Niet om oog tv maar je leest het overal in de (landelijke) media. Het lijkt erop dat er een standaard persbericht gekopieerd en geplakt wordt en aangepast aan het type lezer van de krant zonder er (journalistieke) onderzoek naar te doen. Iets wat een nare ziekte is de laatste jaren.

    1. Jij ziet alles te veel door een roze bril Jack. Je zou eens verdieping moeten zoeken. Ipv domweg op dit soort berichten af te gaan. Er is 57 miljard Euro de afgelopen jaren onttrokken uit onze samenleving. Ook ivm het ESM verdrag. Dit kan gewoon niet! Daarom blijf ik pessimistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *