Daling WW lijkt blijvende trend

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

De stad telde eind juli 4376 WW-uitkeringen. Een maand eerder waren dat er 4384, maar vergeleken met vorig jaar is de daling groter, in juli 2016 waren er 4946 werklozen. WW’ers profiteren van de toegenomen kansen op de arbeidsmarkt en vinden weer vaker werk.

In het onderwijs neemt in juli het aantal WW-uitkeringen toe, een jaarlijks terugkerend fenomeen dat te maken heeft met het beëindigen van tijdelijke contracten aan het einde van het schooljaar. Hoewel er voor werkzoekende onderwijzers nog steeds vrij veel concurrentie is, neemt de kans op werk de laatste tijd wel toe. Voor een aantal beroepen in deze sectoren zijn er op dit moment moeilijk vervulbare vacatures. Het gaat om docenten exacte vakken en docenten talen. Ook is er veel vraag naar docenten techniek/ICT op het (v)mbo.

In Nederland daalde het aantal WW-uitkeringen met 15,6% . In alle drie de noordelijke provincies nam de WW in juli af. Ook de afname van WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar deed zich overal in het Noorden voor.

Deel dit artikel: