Bewoners vinden energielasten Cortingborgh te hoog

Bewoners van het witte wooncomplex in de Cortingborgh vinden hun energielasten te hoog.

Bij het betrekken van het complex was hun voorgespiegeld dat de huur hoog was maar dit zou door een lage energierekening. gecompenseerd worden. De praktijk is anders zeggen de bewoners. De gemiddelde huur is ruim 700 euro, de energielasten zijn inclusief vastrecht vaak hoger dan verwacht. Klachten hierover worden naar hun gevoel niet serieus afgehandeld. Inmiddels hebben van de 190 bewoners 183 bewoners een petitie ondertekend.

Directeur Sije Holwerda van de huismeesters neemt zijn huurders serieus vindt hij. 7 September is er een bijeenkomst tussen de Huismeesters en de bewoners van het witte wooncomplex.

Deel dit artikel:

 1. Energie leveranciers verdienen nauwelijks nog meer aan de tarieven van elektriciteit en in mindere mate gas. Deze tarieven zijn ook het enige waar ze mee stunten om klanten te winnen.

  Energierekening is helemaal niet moeilijk te begrijpen. Iemand met gezond verstand en groep 8 rekenen (niveau van vroeger dan) kan in een uurtje het begrijpen.

  En dan kom je tot de conclusie dat 1 derde van de energierekening bestaat uit belastingen en heffingen. Nog een derde uit vastrecht voor energieleverancier (Enexis hier in het noorden).

  De overige derde (leverancier met wie je contract hebt) is de helft ongeveer het tarief en de andere helft ook weer vastrecht en administratie kosten en etc.

  Kortom zo’n 17% van de energierekening kun je invloed op uitoefenen. Dus ook al krijg je 100% vergoed. Dat zal rond de 17% maximaal kunnen schelen op je jaarafrekening.

 2. Daarnaast belachelijk van een woningbouw om als argument aan te halen “de energiekosten zijn dan laag, daarom hoge huur”. Alsof de energiekosten onderdeel van de te bepalen huur zitten??? En mogen huurders geen voordeel hebben van lage energiekosten en daarom moet de huur maar kunstmatig omhoog??? Hoe kan je het verzinnen en met volle overtuiging uit durven spreken? Iets met drogreden en een vorm van witte boorden criminaliteit. Ik kan er zo slecht tegen.

 3. Bekend fenomeen.
  Instanties (om het gemakshalve maar zo te noemen) beloven teveel > ‘burgers’ zijn de dupe en protesteren, en wel terecht > instanties geven niet of niet genoeg thuis > burgers moeten het maar uitzoeken.
  En dan is ‘alles’ hier relatief ook nog eens goed georganiseerd, vergeleken met veel andere landen…

 4. ook geen wonder de vastrecht van gas en licht is al 800 euro ook geen wonder dat het zo hoog is . laat de kosten voor het vast recht een snaar beneden gaan !

 5. Ga nooit in een complex wonen met een collectieve energievoorziening. De zelfde problemen deden zich ook voor in de Grunobuurt. Je hebt er geen controle over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *