AZ Logistics verliest vijf busjes bij brand: “We zijn erg geschrokken”

De felle brand afgelopen weekend aan de Grondzijl in de wijk Ulgersmaborg heeft ervoor gezorgd dat vijf busjes van AZ Logistics niet meer gebruikt kunnen worden. “Het is een flinke aderlating.”

“Ik werd in de nacht van zaterdag op zondag rond half drie gebeld door een collega”, vertelt eigenaar Wolter Zijlstra van AZ Logistics. “Toen ik even na drie uur ter plaatse kwam had de brandweer het vuur net weten te bedwingen en restte er alleen nog een rokende puinhoop. Ja, dat is schrikken en daarna is het vooral heel hard werken om alles weer op de rit te krijgen.”

Bij de brand die rond 02.15 uur uitbrak raakten vier koerierswagens zwaar beschadigd en een vijfde liep stralingsschade op. “Met hulp van collega-bedrijven hebben we deze werkweek toch goed kunnen opstarten. We kregen vanochtend ook een erg leuk berichtje van een klant. Hij had gehoord van de brand en had verwacht dat we wel niet zouden leveren. Hij vond het super dat het ons toch gelukt was.”

De bestelbusjes zijn zondagmiddag door een bergingsbedrijf weggesleept. “De gemeente Groningen heeft er inmiddels voor gezorgd dat het parkeerterrein weer netjes is, en ook in de loods hebben we inmiddels de brandgeur kunnen verdrijven.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie is bezig met een onderzoek.