Ongeluk met speedboot: zoektocht naar slachtoffers

112
Foto: Andries Oord

Hulpverleningsdiensten zijn maandagochtend een grote zoekactie begonnen in het Slochterdiep nabij Lageland. In het Slochterdiep is eerder in de ochtend een speedboot aangetroffen die tegen een boom is geknald.

“We weten niet precies wanneer het ongeluk heeft plaatsgevonden”, zegt woordvoerder Ernest Zinsmeijer van de politie. “Uit ons onderzoek is wel gebleken dat de boot vanuit het water over een weg is geschoten, en aan de andere kant tegen een boom is geknald. Omdat we niet weten of er slachtoffers zijn, hebben we onder andere de hulp ingeroepen van de duikers van de brandweer die nu in het water onderzoek aan het doen zijn. Ook zoeken wij in de omgeving, is er een politiehelikopter ingezet, en komt er een speurhond ter plaatse.”

De omgeving van het ongeluk is afgezet. Het Slochterdiep is een zijkanaal van het Eemskanaal.

Update 06.30 uur:
De politie laat weten dat uit een eerste onderzoek is gebleken dat er hoogstwaarschijnlijk toch niet met de speedboot is gevaren. De boot is waarschijnlijk met een auto uit het water getrokken. Het kan een poging tot diefstal zijn, maar dit moet nog worden onderzocht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *