Dertig kinderen voedselbank in het zonnetje met nieuwe fiets

Kinderen van ouders die gebruik maken van de voedselbank en die dit jaar de basisschool verruilen voor het middelbaar onderwijs, kregen zaterdag mooie rugzakken en ook nog een splinternieuwe fiets.

Om achterstand te voorkomen verstrekte de Voedselbank ook vorig jaar in samenwerking met Studentendesk Rode Kruis leerrmiddelen en een rugzak aan brugklassers.. Vishandel Smit, de Studentedesk Rode Kruis en de Stichting Oud Papier Actie Groningen-Zuid zorgden voor het geld en door een bijdrage van de RK SCI Groningen en de inzet van fietsenzaak Herman van der Meulen, werd het mogelijk al deze dertig kinderen ook een nieuwe fiets te geven. De nieuwe school ligt voor deze kinderen verder van huis en een goede fiets overbrugt die afstand. De  30 kinderen kregen een splinternieuwe Sparta of Batavus .

De Voedselbank Stad Groningen heeft ruim 720 huishoudens die wekelijks gebruik maken van de Voedselsupermarkt van de Voedselbank. Nog nooit is dit aantal zo groot geweest.

Verslag en camera: Martin Nuver