Fiets staat binnen Diepenring het veiligst

Het aantal fietsendiefstallen in het eerste kwartaal van 2017 ligt fors lager dan het aantal ontvreemdingen in de eerste drie maanden van 2016. In het centrum daalde het aantal diefstallen het meest.

In de binnenstad zijn vorig jaar 457 fietsen gestolen, dit jaar zijn het er ‘slechts’ 340. Een prognose van de politie komt het aantal diefstallen dit jaar uit op ongeveer 2350. Vorig jaar zijn er bijna 3400 fietsen gestolen. Deze daling heeft vooral te maken met de aanhoudingen van een aantal veelplegers die zich in georganiseerd verband richtte op het stelen van duurdere fietsmerken.

De gemeente voelt zich niet genoodzaakt om preventiemaatregelen aan te scherpen. Fietsenbezitters wordt aangeraden om een tweede slot te nemen, dit tweede slot is veelal teveel moeite voor de crimineel. Vooral de Korrewegwijk en Paddepoel zijn dit jaar populair onder crimineel Groningen.

Het aantal fietsendiefstallen ligt waarschijnlijk hoger, landelijk wordt in slecht 30% van de gevallen aangifte gedaan. In Groningen is dit niet eens twintig procent.