Fiets staat binnen Diepenring het veiligst

nieuws

Het aantal fietsendiefstallen in het eerste kwartaal van 2017 ligt fors lager dan het aantal ontvreemdingen in de eerste drie maanden van 2016. In het centrum daalde het aantal diefstallen het meest.

In de binnenstad zijn vorig jaar 457 fietsen gestolen, dit jaar zijn het er ‘slechts’ 340. Een prognose van de politie komt het aantal diefstallen dit jaar uit op ongeveer 2350. Vorig jaar zijn er bijna 3400 fietsen gestolen. Deze daling heeft vooral te maken met de aanhoudingen van een aantal veelplegers die zich in georganiseerd verband richtte op het stelen van duurdere fietsmerken.

De gemeente voelt zich niet genoodzaakt om preventiemaatregelen aan te scherpen. Fietsenbezitters wordt aangeraden om een tweede slot te nemen, dit tweede slot is veelal teveel moeite voor de crimineel. Vooral de Korrewegwijk en Paddepoel zijn dit jaar populair onder crimineel Groningen.

Het aantal fietsendiefstallen ligt waarschijnlijk hoger, landelijk wordt in slecht 30% van de gevallen aangifte gedaan. In Groningen is dit niet eens twintig procent.

Deel dit artikel:

  1. De enige reden om aangifte te doen is de verzekering (als je die hebt). Aangifte doen bij de politie is echt volslagen nutteloos. Je krijgt een geautomatiseerde melding terug dat het geen prioriteit heeft. Terwijl het gewoon een misdrijf is!
    Erger me daar mateloos aan.

  2. Mja, je kunt het ook anders uitleggen: aantal aangiftes voor fietsendiefstal is gedaald. En ik denk dat deze dichter bij de waarheid komt.

  3. Geen student heeft zijn fiets verzekerd tegen diefstal en zal dus ook zeker nooit aangifte doen.
    Om op basis van politiegegevens over fietsendiefstal uitspraken te doen over toe- of afname van fietsendiefstal is nogal naïef.

  4. Studenten stelen elkaars fietsen, dus aangifte doen van een door jezelf gestolen fiets lijkt mij niet erg slim.

    Onze overheid wil nu beweren dat de criminaliteit afneemt, echter doordat de aangiftebereidheid, ook waar het om fietsendiefstal gaat, meer en meer blijf dalen, blijkt deze bewering, voorzichtig gesproken, niet waar te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *