Vissterfte vijver Iepenlaan en Mispellaan in Selwerd

nieuws
Foto: Facebook Roy Kwast

In de vijver langs de Iepenlaan en de Mispellaan in de wijk Selwerd zijn veel dode vissen aangetroffen. Vooral karpers lijken het slachtoffer. De reden van de sterfte is niet bekend.

“Een buurman hier op de hoek heeft al veel weggehaald maar er drijven nog steeds dode vissen in de vijver. Wij denken dat het komt door de sloop van de ouderenflat en het dempen van een gedeelte van de vijver voor de nieuwbouw”, zegt Roy Kwast, iemand die regelmatig in de vijver vist.

Volgens buurtbewoners ligt het niet aan het warme weer want andere jaren waren er nooit problemen met de vissen in deze vijver.

Foto: Facebook Roy Kwast
Deel dit artikel:

 1. Beste vissers,
  De federatie werd enkele weken geleden door een buurtbewoner getipt dat de werkzaamheden aan de sloop van het verzorgingshuis aan de Berkenlaan in Groningen niet volgens het boekje liepen.

  De aannemer vond het nodig water uit de vijver te pompen om zodoende de stof die vrij kwam bij de sloop te verminderen.
  Na deze tip heeft de federatie direct bij de gemeente Groningen aangegeven dat dit direct moest worden gestopt. De gemeente heeft hier direct gehoor aan gegeven en de aannemer gesommeerd de vijver weer bij te vullen.

  Afgelopen maandag belde de buurtbewoner weer dat een groot deel van de vijver weer was leeggehaald en dat er voor de vis maar weinig ruimte over was gebleven. Weer direct gemeente en waterschap gebeld met de mededeling dat er naar een oplossing moet worden gezocht omdat anders de vissen zouden sterven. We weten dat de gemeente ter plaatse is geweest maar wat voor maatregelen is ons ook onbekend.

  Wij als federatie zijn ook woest op de gemeente omdat er weer voor de zoveelste keer niets is gedaan om deze sterfte te voorkomen. En er niet is geluisterd naar de federatie.

  Gelukkig heeft de federatie destijds aan de buurtbewoner gevraagd fotos te maken van het hele gebeuren zodat dit als bewijs kan dienen van de onkunde van de aannemer maar ook die van de gemeente. In al die weken heeft men zitten te slapen en het er weer op aan laten komen. Een gesprek met de ambtenaren is een zinloze weg gebleken. We zullen nu de verantwoordelijke wethouder benaderen en hem of haar op zijn verantwoordelijkheid wijzen.

  Maar misschien is men nu in het gemeentehuis wakker geworden en zal men uit zichzelf contact met de federatie opnemen zodat wij niet zoals zo vaak langs een aantal afdelingen moeten gaan voordat de juiste persoon is bereikt.

  Wordt vervolgd.

 2. er is een grote hoeveelheid ZAND ingegooid waardoor de vijver in 2 is verdeeld.
  er zat ook geen fontijn in dus de vissen hebben waarschijnlijk geen zuurstof gekregen.
  ik had zelf al een mail gestuurd naar de hengelsportfederatie, geen antwoord.
  daarna heen gebeld, zouden ze terug bellen omdat diegene die daar over gaat er niet was.
  bellen ze niet eens terug! nu is het telaat en is de vijver zo goed als leeg.
  onrespectvol!

 3. Als ik dit zo lees dan denk ik dat zowel de aannemer als de gemeente voor de rechter zouden moeten gedaagd worden en er een flinke boete zal moeten worden uitgedeeld. De enige remedie tegen dit soort gedrag.

 4. Ze blijken met het zand wat ze erin hebben gedonderd om een dam te maken ook de duiker dicht gemaakt waardoor er geen beweging meer is in het water. HET IS RONDUIT TE GEK VOOR WOORDEN HOE WEINIG RESPECT ZULKE INSTANTIES (Waar alles om geld gaat) HEBBEN VOOR DE NATUUR. Zal bij hun een bult zand over het huis gooien kijken hoe prettig deze mosters dat zelf vinden. #WOEDEND…..

 5. Als de gemeente veroordeeld wordt tot een boete betalen alle inwoners de boete.
  En die betalen ook al het gelag voor HET MONSTRUM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *