Vernieuwde kade Hoogkerk is klaar

nieuws
Foto: gemeente Groningen

De kade en het wegdek aan het Hoendiep tussen de Hoogkerksterbrug en de U.T. Delfiaweg in Hoogkerk zijn klaar. Er ligt nieuw asfalt, er zijn nieuwe parkeervakken, er is meer groen en de weg is nu een 30 kilometer zone.

De werkzaamheden hebben zeven maanden geduurd. Op het wegdek is voor de middenlaag van het asfalt materiaal gebruikt dat spoorvorming tegengaat. Hiermee blijft de kwaliteit van het asfalt langer behouden.

De bovenlaag van het asfalt is reflecterend. Hiermee wordt duurzame winst behaald omdat minder felle verlichting dezelfde lichtopbrengst geeft. Deze asfaltsoorten zijn nog niet zo vaak toegepast in onze gemeente, daarom wordt de komende tijd bijgehouden hoe dit materiaal zich in de praktijk houdt.

 

Deel dit artikel: