Risicovolle onderdelen van scholen aangepakt

nieuws

Het Centrum Veilig Wonen begint deze zomer met het aanpakken van mogelijk risicovolle onderdelen van gebouwen bij scholen en gymlokalen in de gemeente Groningen. Dit in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders.

Na een inventarisatie door de gemeente en onderzoek door CVW is gebleken dat in totaal 112 gebouwonderdelen moeten worden hersteld of versterkt. De gebouwen vormen geen acuut onveilige situaties. Het werk wordt dit jaar en volgend jaar uitgevoerd.

Het gaat onder meer om herstel van voeg- en metselwerk, het aanbrengen van wapening en het versterken of verwijderen van bepaalde onderdelen. De klus wordt dit jaar en volgend jaar uitgevoerd. Het gaat om maatwerk en daarom wordt nauw samengewerkt met de schoolbesturen en schooldirecties.

Deel dit artikel: