Korfballers Nic. versterken zich met Gerben Boonstra

sport
Foto: nic-korfbal.nl

De negentienjarige Gerben Boonstra speelt vanaf komend seizoen voor de korfballers van Nic. Dat heeft de Groningse korfbalvereniging maandagavond bekendgemaakt.

Boonstra begon zijn korfbalcarrière bij Kinea in De Knipe. De afgelopen twee seizoenen speelde hij bij de A1-selectie van LDODK in Gorredijk. Omdat de eerstejaars student Fysiotherapie komende zomer in de stad gaat wonen, maakt hij tegelijkertijd ook de overstap naar Nic. “De randvoorwaarden op technisch en fysiek gebied zijn bij Nic. uitstekend geregeld, waardoor ik mijn ambitie om het hoogst haalbare te bereiken kan verwezenlijken”, zegt Boonstra. “Ik denk dat ik bij Nic. veel kan leren en hoop samen met de club door te groeien naar de Korfbal League.”

Trainer Jan Jouke Flokstra van Nic. is blij met de komst van Boonstra. “Ik wil graag werken met een jonge, enthousiaste en fanatieke ploeg. In dat plaatje past Gerben uitstekend. Ik zie in hem een speler met een groot potentieel. Ik hoop dat naast Gerben nog een aantal spelers komen, zodat we de selectie voor volgend seizoen weer goed op orde hebben.”