Jonge Socialisten: “JOVD is kortzichtig”

Het standpunt van de JOVD is kortzichtig en onbegrijpelijk. Dat zeggen de Jonge Socialisten naar aanleiding van de uitspraak van de JOVD dat de gemeente af moet zien van de campagne om meer vrouwen in de gemeenteraad te krijgen.

Vorige week lanceerden een aantal vrouwelijke raadsleden de campagne. Politici als Wieke Paulusma (D66), Inge Jongman (ChristenUnie) en Sabine Koebrugge (VVD) lieten weten dat er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een 50/50 verhouding moet zijn in de raad. Maar de liberale jongeren vinden dat met deze campagne de gemeente een verkeerd signaal afgeeft.

“Je wilt juist dat niet iemands geslacht, maar iemands capaciteiten de reden zijn waarom iemand in de raad zit”, aldus voorzitter Reender Reenders van de JOVD. “Het zal waarschijnlijk allemaal heel goed bedoeld zijn, maar waar het om gaat is dat de vrouwelijke raadsleden een toevoeging zijn om hun capaciteiten, en dat dat helemaal niks met het geslacht te maken heeft. Daarom roepen we de gemeenteraad op om af te zien van de campagne.”

Rico Tjepkema is voorzitter van de Jonge Socialisten en hij vindt de campagne juist wel een goed idee. “We moeten er voor zorgen dat de gemeenteraad een representatief beeld geeft van de samenleving. En feit is dat er evenveel vrouwen zijn als mannen. Daarom denken wij dat deze campagne vrouwen misschien net dat zetje kunnen geven om politiek actief te worden.”