UMCG is weer Teddy Bear Hospital

Het Teddy Bear Hospital is weer open, kinderen van verschillende basisscholen mogen hun teddybeer of knuffel laten onderzoeken in het UMCG.

Een van de patio’s is omgebouwd tot Berenziekenhuis, met een huisartsenpost, operatiekamer, apotheek en een tandartsenpraktijk. Het Hospital wordt georganiseerd door een groep internationale medische studenten. Op die manier wil men kinderen spelenderwijs bekend  maken met het ziekenhuis. Kinderen die zelf een behandeling moeten ondergaan vinden ziek zijn en witte jassen vaak beangstigend. Daarom krijgen ze allemaal een witte jas aan en assisteren de echte dokters bij de behandeling.

Het project is niet alleen in Groningen, maar in alle universitaire ziekenhuizen een groot succes.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *