“Slachtoffer ontgroening is actief bij Vindicat”

nieuws
Foto Andor Heij

Het gaat goed met de eerstejaars student die vorig jaar augustus zwaar gewond raakte tijdens de introductietijd van Vindicat. Dat meldt het bestuur van de studentenvereniging.

De student heeft geen blijvend letsel opgelopen en is een actief lid van de vereniging, aldus het bestuur. Vindicat vindt het een goede zaak dat het onderzoek naar het incident wordt voortgezet. Justitie heeft maandag besloten een strafvervolging in te stellen tegen het 24-jarig lid van de vereniging dat op het hoofd van de eerstejaars is gaan staan.

Het bestuur zegt het strafrechtelijk onderzoek over te laten aan het O.M. Voor Vindicat is de verdachte pas schuldig als de rechter dat heeft bepaald. De verdachte is tot die tijd vrij om de vereniging te bezoeken.