Groninger Forum zoekt nog 430 duizend euro

Het Groninger Forum komt nog 430 duizend euro te kort. De directie van het Forum heeft nog twee jaar om de begroting rond te krijgen en is daar positief over. In 2019 gaat het gebouw open.

Het Forum krijgt van de gemeente een lening van elf miljoen euro om het gebouw in te richten. Dat bedrag moet terug betaald worden uit de huuropbrengsten.

In het gebouw komt onder meer de bibliotheek, het stripmuseum, diverse tentoonstellingsruimtes en vijf bioscoopzalen. Wie de horeca gaat doen wordt binnenkort bekend gemaakt. Die komt op de begane grond en op een “futuristisch” dakterras.

Deel dit artikel:

 1. Het is niet te geloven. Belastinggeld is niets waard bij deze gemeenteraad.

  Kijk maar even hoe dit tot stand kwam:

   1. Niet te veel in jezelf geloven Marc. Of is iedereen een figurant in de film?

 2. Ach, het Palast der Republic in Berlijn, de Duitse variant van het Huis van Niets, maar dan voor het linkse volk in de gemeente Groningen, heeft er 30 jaar gestaan eer het gesloopt werd. Er is dus nog hoop dat wij als inwoners van de gemeente Groningen, de sloop nog mee kunnen gaan maken en gaan zien hoe de Oostwand, net als dit nu in Berlijn plaatsvind, in oude luister hersteld gaat worden.

  Maar goed, de aanvoerders van links Groningen zullen het daar wel niet mee eens zijn, die zien liever andermans (belasting)gelden verdampen in een bodemloze put.

  Brabant kende het Land van Ooit, Groningen krijgt het Huis van Niets.

  1. En nu bouwen ze een lelijke replica van het Berlinerstadtschloss er voor in de plaats want de Duitsers weten wel wat kitsch is. Dat gebouw was overigens in de eerste plaats een parlement :p dus je vergelijking (Ik ben middenweg en vergelijk alles wat me niet aanstaat met poep dus dan is het ook poep) loopt mank. Uiteraard hoop jij op een herbouw van het Scholtenhuis in modern beton, maar dat gaat niet gebeuren.

   1. Wat is er mis met de herbouw vooroorlogse oostwand?

    Zal binnenkort eens vragen aan een bekende van mij. Iemand van wie zijn vader, vanwege verzetswerk geëerde, en in oorlog om kwam. Of deze tegen reconstructie van Oostwand is.

    Het niet herbouwen is behalve een overwinning voor de misantropische cultuur-marxisten (de Soros brigades), ook een “overwinning” voor de SS’ers met hun verschroeide aarde-principe.

    Als we de macht van de cultuur-marxisten (GroenLinks, Pvda en D66) slopen, kan niemand de door de mensen in de stad gewenste reconstructie tegenhouden.

    Ik leef nog wel een jaar of dertig;’l als er niets vreemds gebeurt. (Weet trouwens niet of ik daar blij mee moet zijn)
    Ben er van overtuigd dat ik het MONSTRUM, en alle troep van polici in de Wolthorn likkende “architecten” als Jurjen van der Meer uit in ieder geval nog wel uit het centrum verwijderd zie worden.

   2. Gelukkig niet nog meer beton, maar in hardgebakken bakstenen, het liefst uit Groninger klei geproduceerd, want ik ben in tegenstelling tot lieden als jij, als stadjer, wel trots op wat er nu nog enigszins van deze stad over is. Almere roept Marcus, misschien kun je daar als vazal van een of andere wethouder nog iets betekenen, immers hier ben je niets en wordt het ook niets meer.

   3. Bizar om het scholtenhuis aan te halen als herbouwing. Je kent de geschiedenis van de stad dus niet. Kom je hier wel vandaan?

   4. Ik weet heel goed wat er in het Scholtenhuis gebeurd is Otto. Dat jij het gebruikt om mij in een discussie vliegen af te vangen is betreurenswaardig.

   5. Dan moet je toch ook weten, dat dit haatgebouw vlak na de bevrijding door de Groningers in brand is gestoken. Daarom is het bizar, dat jij dit oprakelt voor het herbouwen. Walgelijk gewoon.

  2. Hou daar eens mee op joh. met uitspraken als de hardwerkende Nederlander, mijn belastinggeld, het bashen naar links etc.. Mijn insteek, zijn constructieve oplossingen om Groningen welvarender te krijgen en te behouden. Dat doe je niet met een tram en/of een Forum. En ik ben links en juist daarom. Omdat jij ooit het geluk hebt gehad, dat je carrière ooit goed begon?! Dat zijn geluksfactoren in Groningen. Helaas!

   1. Wie rept er over hardwerkende Nederlander, ik behoor slechts tot de categorie werkende Nederlander. Ik rep niet over mijn (belasting)gelden, maar over (belasting)gelden. Ik roep dat het Huis van Niets slechts voor een beperkt gezelschap bestemd is en dat is in dit geval een select gezelschap Groningers welke de linkse kerk aanhangen, of wil jij anders doen beweren.

    Ik had zelf ook liever gezien dat de nu verkwiste en structureel nog te verkwisten miljoenen Euro`s in dit bouwwerk zouden zijn besteed aan zaken welke er werkelijk toe doen, zaken welke Groningen werkelijk nodig is om te zorgen voor welvaart voor die Groningers welke nu ongewild thuiszitten.

    En dat ga je niet bereiken of veranderen door te gaan debateren over werkloosheid in een gebouw als dit toekomstige Huis van Niets.

    Dus vraag ik mij af waar jij dit alles vandaan hebt gehaald

   2. Ok. Sorry. Het zijn vaak degene die hier niet vandaan komen die dit telkens roepen. De historie over Groningen ontbreekt hen volledig. Vermoedelijk, was ik een beetje geïrriteerd geraakt, omdat de ballotagecommissie van Oog een berichtje van mij niet had geplaatst. Waarin ik mijn volledige ziel en zaligheid had gelegd. Er was niks mee.

    Overigens ook het voltallige stadsbestuur alsook bijna de volledige gemeenteraad komen van elders. En daardoor krijg je ook van dit soort miskleunen. Ze denken alsof ze in een feesttent terecht zijn gekomen en de problematiek in Groningen niet serieus te hoeven nemen. Ik ben er van jongs af aan mee opgegroeid. Mijn was ondernemer en was links. zoals het merendeel van Groningen. Juist wegens deze problematiek. Om zijn medebewoners te beschermen. Maar het huidige links lijkt te zijn veranderd, waarin de migranten voorrang krijgen en zijn oorspronkelijke bewoners volledig in de steek worden gelaten. En dit ook voelen. En daardoor ontstaat de polarisatie dan ook in Nederland.

 3. En verder stop ik met Oog. Een berichtje kwam niet door de ballotagecommissie van Oog en slaan daarmee de discussie dood. Oog die ff bepaald wat relevant is. Een Oog was toch al niet meer, wat het ooit geweest is.

  En nee ik doet niet mee met de enquête. Het feit, dat zoiets al vanuit de politiek/ambtelijke organisatie is opgestart is al veelzeggend.

  1. Vind de censuur meevallen. Af en toe komt er een bericht van mij ook niet door. Begrijp achteraf meestal wel waarom.

   Jammer dat je vertrekt. Niet altijd met je eens, maar tenminste een Groninger.

   1. Je hoeft het ook niet mij eens te zijn VSH. Als de bijdragen maar inhoudelijk zijn aan de discussie. Overigens vind ik de bijdragen op Oog van een ongekend niveau. Beter, dan een Facebook of een Twitter of waar dan ook. Misschien dat de ballotagecommissie van Oog daaraan ook bijdraagt. Dat weet ik niet. Dan zouden ze alles moeten doorlaten om te beoordelen.

 4. Sommigen kunnen het nog steeds erg slecht te verkroppen dat een meerderheid van de bevolking en van de raadsleden dit project wel graag gerealiseerd ziet.
  Ophouden met jammeren en een leven proberen te vinden, zo luidt mijn advies.

  1. Dat is niet waar Jack. Je moet je wel bij de feiten houden. Wellicht doet het filmpje (helemaal bovenaan geplaatst) je visie daarin veranderen.

   1. Doe niet zo dom Otto. Het filmpje is een satirische invalshoek op de realiteit, geen waarheidsvinding.

   2. Waarheidsvinding? Wat een bizarre omschrijving van een feitenrelaas. Dit filmpje laat haarfijn zien hoe het er destijds aan toe is gegaan. En dat is vervelend voor iedereen die het Forum een warm hart toedragen.

   3. Alternative facts Otto Trump. Dat beschouw ik als even erg als iemand met een knuppel knock out slaan om je gelijk te halen.

    Klagen dat je niet voor geen gebouw kon kiezen is onzin. Dat kom wel, bij het referendum. De publieksenquete ging over welk gebouw, niet meer over al dan niet bouwen want dat was al een gepasseerd station.

   4. Laatste hoor .. dan is de discussie ook gesloten; Desalniettemin was het overgrote merendeel van zijn inwoners TEGEN het forum. Zie ook het filmpje.

    Het gepasseerde station, je zegt het goed. Zo acteert de politiek. Van die politici die denken, dat ze in een feesttent terecht zijn gekomen en de problemen in Groningen niet serieus dienen te nemen. Ausfahren bitte!

   5. Onzin Otto, dan waren ze wel van hun democratisch recht gebruik komen maken om het tegen te houden. Van de mensen die wel kwamen stemmen was de meerderheid voor. (53% van de kiezers vóór het plan tegen 47%)

   6. Ach nee .. Het feitenrelaas Marc, het feitenrelaas, dat zou je in ogenschouw moeten blijven nemen. De rest is gekunsteld om de mond te snoeren, waar jij ook dankbaar misbruik van maakt.

   7. Ik hou me aan de feiten Otto. Jij bent het die fout ingekleurde informatie vanuit het oogpunt van een fictief onzichtbaar politiek wezen dat aan de touwtjes trekt tot feit wil verheffen. Dat lijkt erg op een Godsdienst hè Otto? Fictieve wezens die aan de touwtjes trekken om alles wat je niet begrijpt te verklaren aanhangen. Allemaal gevat in een filmpje (want in de moderne tijd heb je papieren bijbels uiteraard niet meer nodig). En dan het filmpje als waarheid aan anderen willen opdringen. Dat is een vervelend aspect van godsdiensten. Het fundamentalisme. Het filmpje is de bijbel van de tegenstanders van het forum. Net als godsdienstfundamentalisten begrijpen ze hun eigen geschriften niet zo heel goed en gebruiken ze slechts zoals het hun uitkomt.

   8. Omdat ik niet wil verzanden in een welles en nietes.

    De insiders weten wel beter, dat ik gelijk heb en ook dat het filmpje een weergave is van de werkelijkheid.

   9. Maar je hebt geen gelijk Otto. Je trekt je terug in je eigen ‘gelijk’. Dat is wat anders. Je zelf voor de gek houden.

  2. Heb jij je oude sok al tevoorschijn getoverd? Op dit moment is er al een theoretisch tekort van 480.000,00 waar enkele voorstanders, waaronder jij, van begin af aan telkens roepen dat het allemaal niet zo`n vaart zou lopen en de totale projectkosten niet de aangehaalde 70 miljoen Euro zouden overstijgen en dit gebouw zichzelf zou terug gaan verdienen. Als fervent tegenstander van een lege huls, want meer is het ook nu nog altijd niet, blijkt nu plotseling 11 miljoen nodig te zijn tbv de inrichting van dezelfde lege huls. Bewust foutieve/onvolledige voorlichting om destijds toch voldoende draagkracht van een gemeenteraad achter je te kunnen krijgen?

   Ook ik ben altijd voorstander geweest van het opwaarderen van de Oostwand, echter de beperkte keuze qua bebouwing welke men als inwoner kreeg toebedeeld, heeft mij destijds doen besluiten om geen stem uit te brengen, omdat er niets tussen zat wat verder ging dan in mijn ogen niet passend, knip en plakwerk of hetgeen er nu wordt neer gezet, in de trant van Gasunie gebouw, versie 2.0 iets gewijzigd door een gevelarchitect. Nog afgezien van het feit dat ik de rooilijn had gelaten tot waar deze na de oorlog is bedacht, immers geschiedkundig is men nu ook niet tot herbouw van de oorspronkelijke bebouwing overgegaan. En ja, natuurlijk krijgt deze gevelartiest alle credits van mij waar het om zijn eigen commerciele (lees financiele) succes waar het om zijn verdiensten uit het “ontwerpen” van dit gebouw gaat.

   1. Je betaalt meer huur voor een gemeubileerd huis dan voor een wat je zelf moet inrichten. Wat is daar zo slecht aan te begrijpen Middenweg? Het gebouw kost nog steeds 70 miljoen. Aardbevingsbestendigmaken en vertragingskosten worden door de NAM betaald.

 5. Quote Marc::

  Je betaalt meer huur voor een gemeubileerd huis dan voor een wat je zelf moet inrichten. Wat is daar zo slecht aan te begrijpen Middenweg? Het gebouw kost nog steeds 70 miljoen. Aardbevingsbestendig maken en vertragingskosten worden door de NAM betaald.

  Als jij een prijs hebt afgesproken voor een compleet ingericht huis/ de gemeenteraad en de inwoners in en uit deze stad plechtig hebt beloofd dat de totale kosten van een sleutel klaar Huis van Niets, niet de 70 miljoen te boven zullen gaan, dan kan en mag het niet zo zijn dat je naderhand “”nogmaals” voor de inrichtingskosten moet gaan betalen. Dat gebouw kost straks 70 + 11 + ??????? aan “onvoorziene” kosten. Al met al zal dit de 90-100 miljoen gaan benaderen. En met welk verdienmodel wil jij dan plotseling de hogere huur kunnen gaan verdienen? Wat gaat de volgende quote van de wethouder worden, iets in de trant van: Wij blijken ons verrekend te hebben, wij zoeken nog dekking voor 2.5 miljoen in plaats van de eerder genoemde 480.000?

  1. Dat is de politiek, waar menig klootjesvolk zich aan ergert.

   Zo laag mogelijk aanbieden, zodat men akkoord gaat. En terloops verhogen. Zodat er geen weg terug is. Omdat het te ver is gevorderd. Overigens, had men in 2009 nog een vette streep kunnen plaatsen met 0,00 verlies. Dat heeft men zelfs nagelaten. Het forum zal en moest er komen. En de raad .. Ja en Amen!

  2. Dat is niet het geval. Die 71 miljoen was voor het gebouw, niet de inrichting. Die is simpelweg nooit ter sprake gekomen. Van de 71 miljoen wordt 35 miljoen door de provincie betaald uit de rsp-pot en komt 10 miljoen van Europa. De gemeente kost het dus 26 miljoen. Daar staan huuropbrengsten tegenover.

   1. Tuurlijk.

    De provincie deed ineens mee, en ze hadden ook ineens knallende ruzie met de provincie. Knap staaltje om de boel verder te belazeren. En de rsp-pot, waren de langmangelden. Een wijziging om het te verdoezelen.

 6. Maar eh .. Laten we Marc .maar niet te serieus nemen. Zodra dit persoon zich niet bij de feiten houdt en zijn eigen fantasie inbrengt, is het knap vervelend te bediscussiëren.

  1. Als je de feiten wilt bestrijden noem je het fantasie en leugens. Dat is een agressieve manier van discussieren om je eigen leugens uit de wind te houden. Doelbewuste waarheidsverkrachting Otto. Je zet je zelf buitenspel.

   1. Je draait de rollen om. Je eigen agressieve manier om anderen te bespelen. Hou je bij de feiten zou ik zeggen!!

 7. Voor hen welke zich vervelen, hier kun je op je vrije Hemelvaartsdag e.e.a lezen over besluitvorming en bijbehorende manipulatie door B&W in en van deze gemeente waar het om de totstandkoming van de bouwopdracht van dit Huis van Niets gaat

  http://edepot.wur.nl/168726

 8. Dames, heren ook!

  a.
  Ik heb – tijdens de dag van de bouw in het Groninger Forum – filmpjes gemaakt van de vluchttrappen die tevens gebruikstrappen zijn.
  Schokkende beelden van mensen die heel erg veel moeite hebben met deze klunzige trappen.

  b.
  Ik heb 45 minuten gesproken met de hoofdopzichter en hem de valse ontruimingsrapporten rapporten laten zien.
  Hij schrok en stuurde mij naar BAM Bunnik: “Hoe kan het nu dat wij dit niet weten? Jij moet naar BAM Bunnik!”
  Ik ging naar BAM Bunnik, maar daar waren de deuren gesloten.
  Ik ga er vanuit dat nu de hoofdopzichter zelf intern ingrijpt.

  c.
  Ik denk – zeker na het fikken van de toren in Londen – dat ik naar het functioneel parket moet stappen.
  Mogen die uitzoeken of ik gelijk heb met mijn ernstige VERMOEDEN – op basis van tal van documenten en rapporten – van de mega Groninger corruptie bij het Groninger Forum door:
  Stichting Groninger Forum – B&W – Provincie – Groninger Brandweer – BAM – NAM – Nationale Ombudsman – Gemeentelijke ombudsman – Statenleden – Raadsleden – provinciale en gemeentelijke ambtenaren.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *