Bewoners Hospice Gasthuis verwend met snel internet

De bewoners van het Hospice Gasthuis Groningen aan de Eendrachtskade kunnen sinds kort gebruik maken van super snel internet. “Ik voel me best wel een beetje verwend”.

Het Gasthuis, waar mensen wonen die in de laatste fase van hun leven verkeren, maakte tot voor kort gebruik van een simpele huis-tuin-en-keuken-verbinding. “Die was niet meer toereikend”, zegt Henk van der Meer van het Gasthuis. “Bovenin het gebouw was er bijvoorbeeld geen Wifi beschikbaar, om nog maar te zwijgen over de lage internetsnelheid. Toch is internet belangrijk om contact te houden met de buitenwereld en voor veel bewoners is het de enige deur naar buiten.”

Het Hospice is daarom na gaan denken hoe een beter netwerk gerealiseerd kon worden. Een verzoek werd neergelegd bij het Alfa-college waar twee studenten op reageerden. “En zij zijn de afgelopen drie weken bezig geweest om kabels te trekken, switches aan te leggen en access-points in te regelen. Echt helemaal super!”

Ook bewoner Peter Dousma is blij. “Ik kan nu heerlijk internetten zodat ik op de hoogte kan blijven wat de heren Trump, Poetin en Rutte allemaal uitspoken. En we hebben nu Netflix waardoor ik naar hartenlust documentaires kan bekijken waar ik groot fan van ben. Ik heb hier al gezegd, jullie verwennen mij wel heel erg.”