9-jarige Machteld van Foreest Nederlands schaakkampioen in categorie tm 12 jaar

De 9-jarige Machteld van Foreest uit Groningen is in Rijswijk Nederlands schaakkampioen geworden in de leeftijdscategorie tm 12 jaar.  Het was de eerste keer in Nederland dat een meisje dit kampioenschap wist te winnen.

Van Foreest scoorde in het veld van 50 deelnemers 8 punten uit 9 partijen. Ze bleef ongeslagen met 7 overwinningen en 2 remises. Machteld eindigde gelijk met Khoi Pham, die ze in de noodzakelijke barrage met 2-0 wist te verslaan.

Machteld van Foreest wordt een grote toekomst voorspeld. Ze is het jongere zusje van de 18-jarige Nederlandse kampioen Jorden van Foreest en van de 16-jarige Lucas.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *