Van berenklauw naar spit in de Wolkenfabriek

“Lam aan het spit” tijdens een bourgondisch diner in de Wolkenfabriek. Dat kunnen mensen vanavond verwachten op het Suikerunieterrein.  Het lam komt van Jelle Smit en Marjan Koning. De schapen die ze hebben grazen op percelen met veel onkruid. Althans volgens sommigen is het onkruid. Maar voor deze schapen is het een lekkernij. Vooral berenklauw staat hoog op het menu. En dat is volgens kenners te merken in de smaak.

Langzaam draait het lam boven een open houtvuur op het Suikerunieterrein. Volgens Jelle Koning van het cateringbedrijf Meat Jelle & Marjan moet een lam aan het spit langzaam garen voor het lekkerste vlees. “Ik sprenkel er af en toe bier op. Dan gaart het vlees lekker langzaam. Onze schapen grazen op kruidig grasland met veel berenklauw waar ze dol op zijn. Ook krijgen ze alle tijd om te groeien. Dat is merkbaar in de kwaliteit van het vlees”, zegt Jelle.

Het bourgondisch diner met lam aan het spit begint vanmiddag om vijf uur in en rondom de Wolkenfabriek.

Foto: Marjan Koning
Foto: Erick Bakker