NS Intercity’s denderen door Hoogkerk

nieuws
Foto: Daniël de Ruig - https://www.flickr.com/photos/danielderuig/

Inwoners van Hoogkerk moesten Paasmaandag even twee keer met hun ogen knipperen: in plaats van de bekende rood-witte Spurts van Arriva denderden ineens twee Intercity-koplopers van de NS door de Suikerstad.

Fotograaf en spoorliefhebber Daniël de Ruig zag de combinatie van twee Koplopers voortgetrokken door een diesellocomotief, richting Groningen rijden en maakte er bij Hoogkerk een mooie foto van. “Het heeft te maken met de spoorwerkzaamheden bij Assen”, schrijft hij op zijn website. “Twee weken lang kunnen er geen treinen via Hoogeveen naar Onnen rijden. Echter zit in Onnen de treinwerkplaats van NedTrain, en omdat treinen toch gerepareerd moeten worden rijden ze via Leeuwarden, Buitenpost, Groningen naar Onnen.”

De verwachting is dat deze bijzondere combinatieritten de komende twee weken vaker te zien zullen zijn. Echter zullen deze voornamelijk in de nachtelijke uren worden uitgevoerd, omdat de drukke dienstregeling tussen Groningen en Leeuwarden zulke manoeuvres overdag niet toe laat.

Deel dit artikel: