Waterstofbus tussen Westerhaven en Zuiderdiep.

Er gaat een waterstofbus rijden tussen de Westerhaven en het Zuiderdiep. De dienst start waarschijnlijk in September.

De reguliere busdienst tussen Zuiderdiep en Westerhaven verdwijnt. Het busje is bedoeld voor mensen die niet makkelijk van de Westerhaven naar de stad kunnen lopen. Later als ook de bussen van de Grote Markt gaan verdwijnen komt er net zo’n busje vanaf de Diepenring richting Grote Markt. Het busje is milieuvriendelijk, er kunnen ongeveer 20 personen in.

De proef  duurt 2 jaar en kost bijna drie ton.

Deel dit artikel:

 1. Ik ben benieuwd, ik heb altijd gepleit voor deze oplossing.
  En ik zie dat het dus ook nog eens goed is voor de lokale economie.
  Busje ontwikkeld door een lokaal bedrijf, dat zie ik ook graag.

 2. Moet je met een abonnement ook betalen voor dat busje? En wie bepaalt, wie er mee mag? En rijden die busjes frequent en van 5.00 tot 24.00 uur?
  Het is een nep-oplossing.

 3. Ik zie wel wat in fietstaxi`s, als tegenprestatie bestuurd en bereden door mensen, welke bewust een bijstandsuitkering genieten.
  Of zou het dan te druk gaan worden met fietstaxi`s?

 4. @Marc, dan moet je maar eens beter kijken. Er zijn hele groepen die niet willen werken en/of soms wat zwart bijverdienen. Er populair is ook de Wajong, als je die cijfers ziet zou je bijna denken dat half Nederland inmiddels een afwijking heeft. Maar dat zijn de oogkleppen van sommige mensen. Van mij mogen die luiaards gewoon thuiszitten, richten die loosers het minste schade aan. Ook stoppen met alle begeleiding die ze krijgen, dat kost nog meer dan die uitkering. Gewoon afschrijven die uitvreters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *