“Visjerot” Belgische winnaar Street-Fishing viswedstrijd

nieuws
Foto: Marc Pellens

Het Belgische team Visjerot is vandaag de winnaar geworden van de Street-Fishing roofviswedstrijd in de stad. Er werd de hele dag binnen de stadsgrenzen gevist op baars, snoekbaars en snoek. Er deden 22 teams met 44 vissers mee.

“Het team van Visjerot ving vijf baarzen, twee snoeken en drie snoekbaarzen en haalde daarmee het quotum voor alle drie de roofvissoorten. Er is werd sowieso vandaag veel gevangen. De grootste was een snoek van 87 centimeter en werd ook gevangen door het team Visjerot”, vertelt Johannes Elzinga die dit keer voor het eerst de organisatie op zich nam.

Bij Street-Fishing wordt gevist volgens de catch & release methode. Als een vis gevangen is moeten foto’s gemaakt worden. Eén waarop de lengte van de vis en de scorekaart te zien zijn en een andere foto waarop je de omgeving ziet. Dit om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen. Daarna wordt de vis weer teruggezet.

De eindstand:

1) Marc Pellens en Danny van der Sande

2) Peter Visser en Steven Blonk

3) Bart van der Walle en Willem Wijers

Foto: Johannes Elzinga

 

Deel dit artikel: