Slijkhuis opnieuw winnaar Nacht van Groningen

sport

De Groninger atleet Edwin Slijkhuis heeft zaterdagavond voor de tweede maal op rij de Nacht van Groningen gewonnen. Hij voltooide de hardloopwedstrijd in het donker in 1 uur, 13 minuten en 16 seconden.

Tweede werd zijn stadgenoot Malik Jeylani in 1.18.06, vijf seconden later gevolgd door Barry Bronsema. De snelste vrouw was Yvonne Kruis uit Ysbrechtum. Zij liep de 21 kilometer in 1 uur, 29 minuten en 3 seconden. Het parcours voerde onder meer door de Plantsoenbuurt en het Noorderplantsoen. Er waren 1800 deelnemers over de diverse afstanden.

Voor de start overhandigde de organisatie een cheque van bijna 2900 euro aan het goede doel. Dat was dit jaar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Die organisatie zet zich in voor kinderen en volwassenen met CF (taaislijmziekte).

Deel dit artikel: