PKC’83 in echte bekerthriller onderuit tegen WVV

sport
Foto Andor Heij: PKC'83 - WVV. Sfeeractie WVV aanhang.

Zaterdag eersteklasser PKC’83 is woensdagavond uitgeschakeld in de noordelijke districtsbeker. Na een 3-3 eindstand nam zondag eersteklasser WVV uit Winschoten de strafschoppen beter en gaat door naar de kwartfinale.

Op het terrein van SC Stadspark (PKC heeft geen lichtinstallatie) begon WVV stevig aan het duel en kwam via Rodney Posthumus na 15 minuten op 1-0. PKC nam daarna de wedstrijd in handen en met twee mooie doelpunten van Brian Inge werd het 2-1. Door Toufik Faraouni werd het vlak voor rust zelfs 3-1.

Na rust kreeg Inge twee kansen om de score op te voeren. Na een uur werd WVV sterker en Melvin Ubels tekende voor de 3-2. Nery Winter van PKC kreeg twee keer geel en dus rood en Celvin Molenkamp van WVV kon direct vertrekken na het neerleggen van de doorgebroken Faraouni. Het regende daarnaast ook nog terechte gele kaarten, waarvan de meeste voor WVV. Vier minuten voor tijd maakte Niels van Delden de gelijkmaker: 3-3.

Beide elftallen waren met hun tweede doelman gestart, maar die werden vlak voor tijd gewisseld voor de eerste keeper. Ben Meedendorp van PKC’83 stopte er één en Serkan Akbas van WVV twee, zodat de ploeg uit Winschoten door gaat en de stad de laatste vertegenwoordiger in de noordelijke districtsbeker verloor.