Compromisvoorstel KNVB lijkt gunstig voor Be Quick 1887

sport
Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - HSC'21

Be Quick 1887 hoeft waarschijnlijk geen spelers een contract aan te bieden. Dat komt omdat de Groningers een hoog aangeschreven jeugdopleiding hebben.

Een voorstel hieromtrent wordt op 21 maart door de KNVB besproken. Be Quick en 13 andere clubs uit de tweede en derde divisie dreigden naar de rechter te stappen, omdat zij door het ontbreken van contractspelers een puntaftrek van drie tot zes punten zouden krijgen. Clubs met een goede jeugdopleiding worden in het plan vrijgesteld van contractspelers, omdat er al veel geld naar de jeugd gaat.

Een ander compromis is de instroom van nog meer beloftenelftallen van profclubs in de top van het amateurvoetbal per 2018. Hier is binnen de amateurwereld veel weerstand tegen, vanwege de sterk wisselende selecties van de beloften en de gebrekkige publieke belangstelling voor die clubs.