Brief weduwe Multatuli overhandigd aan Multatuli Museum

nieuws

De brief van de weduwe van de schrijver Multatuli die onlangs door tweedehands boekwinkel Books4Life Groningen werd gevonden, is zaterdag overhandigd aan het Multatuli Museum in Amsterdam.

Een vrijwilliger van Books4Life stuitte op de brief bij het verwerken van donaties. Het schrijven is gericht aan Jac Grit, destijds werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mimi Hamminck Schepel, de weduwe van Multatuli, dankt hem voor zijn waardering voor de schrijver, die leefde van 1820 tot 1887..

Gaia van Bruggen werkt aan een biografie over de weduwe en zegt de vondst erg bijzonder te vinden. “Mimi was al 40 jaar slechtziend en correspondeerde zelden nog zelf. Men vond eind 1929 per toeval uit dat zij nog in leven was, waarna zij op 90-jarige leeftijd een aantal brieven toegestuurd kreeg. Op de brief van Jac Grit heeft zij zelf gereageerd.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *