Arriva test nieuw wifi systeem in de trein

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Vervoerder Arriva is een nieuw systeem voor wifi aan het testen in de trein in Friesland en Groningen. Arriva heeft één trein uitgerust met een nieuw systeem om de betere stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid te testen.

In de trein is een extra buitenantenne geplaatst en het netwerk is aangepast van 3G naar 4G. De trein rijdt sinds donderdag in zowel Friesland als Groningen. Hij is te herkennen aan grote stickers in de verschillende coupés.

Drie maanden lang kunnen reizigers in de trein testen hoe het internet werkt en dit doorgeven door online een korte enquête in te vullen. Arriva voert zelf ook steekproeven uit om de kwaliteit te testen. Na afloop van de testperiode wordt bepaald of dit systeem in alle treinen ingebouwd wordt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *