Toekomst Gruno’s Postharmonie onzeker

De toekomst van de Gruno’s Postharmonie is onzeker. De Stadse harmonie repeteert in een gebouw aan de Spaarnestraat dat volgend jaar zomer gesloopt gaat worden. Een nieuw onderkomen is nog niet gevonden.

“We zitten niet met de handen in het haar, want we zijn positief ingesteld”, zegt voorzitter Johan Zaagman van de vereniging. “Maar enige zorgen zijn er toch wel.” Vanwege de herinrichtingsplannen van het zuidelijk stationsgebied worden verschillen gebouwen gesloopt, waaronder de repetitieruimte van de Postharmonie die al sinds de jaren tachtig voor deze functie in gebruik is. Behalve de Postharmonie maken ook verschillende andere organisaties als het Politie Orkest Noord-Nederland en het Kamerfilharmonie Der Aa gebruik van de faciliteiten in het gebouw.

“Het nieuws dat wij hier weg moeten kregen we ruim een half jaar geleden te horen. De afgelopen maanden hebben we met een projectgroep onderzocht wat we nodig hebben en hoeveel dit mag kosten. Het meest ideale gebouw is voor ons een pand, of een ruimte in een pand, van zeshonderd vierkante meter en dat vier á vijf meter hoog is en dat ook goed bereikbaar is.”

Stadjers die denken de ideale ruimte voor de Postharmonie te hebben kunnen contact opnemen met de harmonie op het algemene mailadres: info@gph.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *