Student en Stad onder vuur na stellingname

Naar aanleiding van de stelling over de berichtgeving over te hoge huurprijzen in het Studenthotel ligt de gemeenteraadsfractie van Student en Stad onder vuur.

De stelling wordt een schande voor de partij genoemd door de Jonge Socialisten en de Groenlinkse Jongeren in Groningen. Na een oproep van de Groninger Studentenbond gaf de studentenpartij Student en Stad gisteren aan geen probleem te zien in de manier waarop het Student Hotel omgaat met haar huurders. Deze hebben geen huurrecht en betalen gemiddeld twee à drie keer zoveel voor een kamer dan wanneer zij een ‘gewone’ kamer in Groningen huren.

“Dat Student en Stad op deze manier stelling neemt, is een schande voor de partij. Ze pretendeert op te komen voor de rechten van de Groningse student, waar ze hen nu compleet in de kou laten staan’, zegt Rico Tjepkema, voorzitter van de Jonge Socialisten in Groningen.

Jasper Been, voorzitter van DWARS Groenlinkse jongeren is het daarmee eens. “Het Student Hotel misbruikt het tekort aan studentenkamers in Groningen maximaal. Internationale studenten komen in Groningen aan en móeten dan een kamer kunnen betrekken. Omdat dat door het grote tekort niet mogelijk is worden zij in de handen gedreven van mensen die daar zoveel mogelijk geld aan willen verdienen en hen geen huurrechtengeven. Een partij die begaan is met álle studenten in Groningen zou dit moeten tegenhouden”