Slim shirt voor COPD-patiënten stapje dichterbij

nieuws

Het MKB-bedrijf MedWear in Groningen kan binnenkort de laatste stappen zetten om het eerste intelligente shirt voor COPD patiënten op de markt te brengen. Dit is mogelijk mede dankzij subsidie van de provincie.

Het zogenoemde Smart Care Shirt helpt het leven van mensen met een chronische longziekte aangenamer te maken. In het shirt zijn sensoren verwerkt, die kunnen meten hoeveel lucht er in de longen van een patiënt achterblijft. Het verergeren van de situatie kan worden voorkomen door het tijdig innemen van medicijnen of het doen van oefeningen. De meting van het T-shirt kan ervoor zorgen dat de patiënt tijdig handelt.

MedWear heeft hiervoor een subsidie van de provincie gekregen van 65 duizend euro. Eerder kreeg het bedrijf al 150 duizend euro subsidie. Het is de bedoeling dat de shirts vanaf eind volgend jaar verkocht worden.