Henk Jan Mulder na één seizoen weg bij korfballers Nic.

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Trainer Henk Jan Mulder vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de korfballers van Nic./Alfa College. Dat maakte de club maandagavond bekend.

Mulder begon driekwart jaar geleden als trainer in Groningen. Mede door de goede resultaten in de zaalcompetitie had het bestuur van Nic. onlangs nog de wens uitgesproken om volgend seizoen door te gaan met de huidige trainersstaf. Mulder besloot echter anders. De in Drachten wonende korfbaltrainer gaat volgend seizoen aan de slag als coach bij LDODK (Leer Door Oefening De Korfbalsport, red.) in Gorredijk/Terwispel.

“Het was voor mij niet eenvoudig om ‘nee’ te zeggen tegen het aanbod om bij Nic. mijn contract te verlengen, want ik heb het hier goed naar mijn zin”, vertelt Mulder. “Het gevoel om ‘ja’ te zeggen tegen de vraag van LDODK om volgend seizoen naar Gorredijk te komen, was echter sterker. Met dit besluit volg ik mijn ambitie om als trainer/coach te kunnen werken bij een club die op het hoogste niveau speelt en ook nog eens kan meespelen om de prijzen. Ik wil mij graag inzetten om de bij LDODK heersende ambities te verwezenlijken. Zoals ik mij ook tot het einde van dit seizoen volledig zal inzetten om met de selectie van Nic. zo goed mogelijk te presteren.”

“Wij betreuren het vertrek”
Floor Groefsema is bestuurslid Technische Zaken bij Nic. en zij vindt het jammer dat Mulder vertrekt. “Henk Jan heeft dit seizoen als hoofdtrainer op zeer professionele wijze invulling gegeven aan de sportieve koers van Nic. Onder zijn leiding heeft de selectie een sterke ontwikkeling doorgemaakt, die resulteert in een play-offplaats. Als club hadden we de éénjarige verbintenis dan ook graag willen verlengen. Natuurlijk betreuren we het feit dat Henk Jan aan het einde van het seizoen naar LDODK vertrekt, maar we wensen hem alle succes in het verwezenlijken van zijn ambitie als trainer/coach.”

Nic. zal de komende tijd op zoek gaan naar een passende opvolger.