Commotie om vermeende man te water in Beijum

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Hulpverleners hebben maandagavond in een vijver aan de Holmsterheerd in de wijk Beijum gezocht naar een vermeende man die te water was geraakt. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn. Dat meldt de calamiteitenwebsite 112groningen.nl.

De melding van een persoon te water kwam rond 19.20 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop massaal uitrukten. Behalve verschillende ambulances en een politiewagen kwamen ook de duikers en een hulpverleningswagen van de brandweer ter plaatse. Bij aankomst troffen zij de melder aan. Deze 112-beller vertelde dat hij een man te water had zien gaan en dat hij hem daarna uit het oog was verloren. Omdat er ook een kinderfiets langs het water stond had hij alarm geslagen.

Hulpverleners hebben enige tijd gezocht in de vijver maar zijn daarna weer teruggekeerd naar de kazerne. Uit onderzoek bleek dat het kinderfietsje er de hele dag al had gestaan. Ook van de vermeende persoon te water werden geen sporen aangetroffen. De inzet van de hulpdiensten zorgde ervoor dat tientallen mensen uit de wijk een kijkje kwamen nemen.