ChristenUnie komt op voor lokale aannemers

nieuws

Lokale aannemers hebben geen eerlijke toegang tot de werkzaamheden in het aardbevingsgebied. Dat meldt de statenfractie van de ChristenUnie.

Het werk in de regio is voor de lokale aannemers nagenoeg stil komen te liggen, aldus de CU. Ook worden de wensen van gedupeerde bewoners, als zij een voorkeur hebben voor een specifieke lokale aannemer, genegeerd door het Centrum Veilig Wonen. Bewoners hebben nauwelijks iets te zeggen over hun eigen huis en de keuze voor de aannemer. De fractie heeft het Provinciebestuur vragen gesteld over de werkwijze bij het CVW.

Volgens statenlid Stieneke van der Graaf moeten lokale aannemers van het CVW verplicht extra cursussen volgen waarvoor ze grof moeten betalen. Vervolgens krijgen ze geen klussen toebedeeld en verliezen mensen hun baan. Die regels gelden niet in andere delen van het land en Van der Graaf wil graag weten of dit zomaar kan.

Deel dit artikel:
Adverteren?