Oog vertoont genomineerden Beste Groninger Film 2016

nieuws
© Bob de Vries

Van 1 tot en met 5 februari organiseert het Groninger Forum het International Film Festival Rotterdam in Groningen. Tijdens het festival vindt ook de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film. Als onderdeel van de prijs die de genomineerden winnen, worden de films op OOG TV vertoond. De uitzendingen vinden plaats in drie verschillende blokken op 8, 15 en 22 januari vanaf 12.00 uur.

De Beste Groninger Film-verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmindustrie te stimuleren. De genomineerden maken kans op een prijs van 1.000 euro en een vertoning in het Groninger Forum. De films zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de Groninger provincie en verdeeld over vier categorieën.

De genomineerde non fictionfilms zijn: Wat wil je nou?, Bezness as Usual en Vier Seizoenen. De beste Videoclips zijn Town Of Saints van Modern Life, Cazz Major met Millie Ofzo en Headhunter&Skytech met het nummer Kundalini. De beste Fictiefilms zijn: In Kropsdam is iedereen gelukkig, Nacht van de Fanfare en Wat gebeurt er als je springt. De beste opdrachtfilms zijn: Het vergeten graf van Anloo, Southern Cross Schools en Enzyme Engineering.

Deel dit artikel: