NS staking dupeert mogelijk Eurosonic Noorderslag

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Conducteurs en machinisten willen woensdag 11 januari in de middag naar een werkoverleg in Utrecht. Dat zou dan betekenen dat Eurosonic Noorderslag festivalgangers niet naar Groningen kunnen reizen op die dag.

Dat zei festivalmanager Peter Sikkema maandag in een vraaggesprek bij RTV Noord. De NS medewerkers zijn niet blij met de nieuwe dienstregeling. Die zou voor het treinpersoneel te eentonig zijn.

De rechter verbood halverwege december een eerder voorgenomen staking van het treinpersoneel. Tot 6 januari mocht er niet meer gestaakt worden, vandaar dat 11 januari als datum was geprikt. De organisatie voor Eurosonic is nu aan het uitzoeken hoeveel mensen dit zou treffen en welke alternatieven aangeboden kunnen worden.

Het is nog niet zeker dat de staking doorgaat, maar de festivalorganisatie gaat voorlopig wel van dat scenario uit.