Nic. wint van Dalto en verstevigt koppositie

De korfballers van Nic./Alfa College zijn het nieuwe jaar goed begonnen. In een thuiswedstrijd tegen Dalto uit Driebergen werd er afgelopen weekend met 27 – 20 gewonnen.

Nic. begon sterk aan de wedstrijd. Binnen vijftien seconden was het 1 – 0 voor de groen witte krijgers door een doelpunt van Nienke van der Windt. De voorsprong was echter van korte duur. Door een counter van Dalto, en een doelpunt van Dico de Jager, stond de stand daarop al weer gelijk. Dat Nic. in de beginfase sterker is, wordt bewezen door Niels Tamminga die in korte tijd drie treffers weet te maken. Nic. loopt uit van 7 – 3 naar 10 – 6. Daarna breekt een moeilijkere fase aan. Er wordt te gehaast gespeeld, waardoor er fouten worden gemaakt. Dalto ruikt bloed, en loopt in. Via 11 – 7 werd het 11 – 9 en vlak voor rust zelfs 12 – 12. Toch gaat Nic. dankzij een doelpunt van Marieke Bongers met 13 – 12 naar de thee.

De tweede helft was als het ware een kopie van de eerste. Nic. startte sterk en liep uit naar 15 – 13. Als het daarna toch weer 15 – 15 wordt grijpt trainer Henk Jan Mulder in. Shay Conroy schuift naar de verdediging en Kevin van Haastrecht wordt als aanvaller ingezet. Het spel wordt daarna beter. Mede door een aantal knappe afstandstreffers van Sven Müller en Roos Verheugt wordt er een voorsprong van 20 – 16 opgebouwd. Bij Dalto vloeiden daarna de krachten weg. De eindstand werd uiteindelijk op 27 – 20 bepaald.

Door de winst blijft Nic. op de eerste positie staan met twaalf punten uit zeven wedstrijden. Omdat directe concurrenten Rohda en Wageningen zich verslikten, verstevigde Nic. ook haar koppositie.