Justitie eist werkstraf voor verduistering medische dossiers

nieuws
foto: Bob de Vries

Justitie eist tegen een 57-jarige man uit Oudeschans een werkstraf van 150 uur, voor diefstal van patiëntendossiers van het UMCG.

De verdachte is een ex-voorman van werkvoorzieningsschap Synergon in Winschoten. Hij heeft zich volgens de officier van justitie van half november 2014 tot half januari 2015 schuldig gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking. Het UMCG maakt voor het opslaan en vernietigen van oude medische dossiers gebruik van de diensten van bedrijf Virol. Het scheiden van röntgenfoto’s en papier werd uitbesteed aan Synergon.

Volgens Justitie is uit onderzoek gebleken dat de verdachte een groot aantal dossiers en röntgenfoto’s aan een journalist van RTV Noord heeft gegeven. De regionale omroep meldde vervolgens dat medewerkers van Synergon de medische gegevens uitgebreid bekeken en er grappen over maakten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit artikel: