DJ Martin Garrix winnaar Popprijs 2016

esns
Frank van de Lende reikt de Popprijs 2016 uit. Bron foto: Annemieke Wellin
Frank van de Lende reikt de Popprijs 2016 uit. Bron foto: Annemieke Wellin

De 20-jarige Martijn Garritsen, bekend onder de artiestennaam Martin Garrix, heeft de Popprijs 2016 gewonnen. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens Noorderslag in de Oosterpoort.

De DJ is immens populair geworden door onder andere hits als Animals en In The Name Of Love. Martin Garrix zit op dit moment in Schotland voor de opname van een videoclip, dus hij nam zelf de prijs niet in ontvangst. Wel liet hij middels een video weten dat hij erg blij was met de prijs. Voorafgaand aan de uitreiking goot 3FM-DJ Frank van de Lende, die de winnaar bekend maakte, een biertje over zijn eigen hoofd. Dit was een verwijzing naar de bierdouche die sinds vorig jaar verboden is.

Niemand kon in 2016 om de DJ heen, mede daarom is hij de winnaar van de Popprijs 2016 geworden. Het juryrapport is lovend over hem.
“Er was in 2016 een Nederlandse artiest wiens naam overal opdook, van Amerika tot Azie. Zet in Los Angeles of Tokio dat je uit Nederland komt en je hoort zijn naam. En die naam is ook de naam van de winnaar van de Popprijs 2016: Martin Garrix.
De cijfers alleen al zijn imposant genoeg. Wereldwijd zagen zo’n twintig miljoen mensen Garrix optreden. Zijn al wat oudere single ‘Animals’ doorbrak in 2016 de grens van twee miljard streams terwijl zijn in augustus verschenen single ‘In The Name Of Love’ inmiddels vierhonderd miljoen keer op Spotify is beluisterd.”

De Popprijs wordt elk jaar tijdens Noorderslag uitgereikt aan de band of artiest die volgens de jury in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar ging de prijs naar New Wave, The Common Linnets en Armin van Buuren zijn eerdere winnaars van de prijs.