Syrisch eendaags restaurant Peperstraat uitverkocht

nieuws
Foto: Willem van der Velde

150 Groningers en vluchtelingen aten zondagavond in het uitverkochte eendaags restaurant van burgerinitiatief Groningen Verwelkomt aan de Peperstraat. Oud-vrijwilligers en oud-bewoners van de stadse noodopvang kwamen elkaar na 3 maanden weer tegen, maar ook nieuwe contacten werden gemaakt.

“We merken vanavond weer dat Groningers en vluchtelingen elkaar blijvend willen ontmoeten en daarvoor moedigen wij een ieder aan om een zogenoemde huddel, een community te starten”, zegt Zoia Albert, voorzitter van Groningen Verwelkomt. “Op Arabische en Franstalige live-muziek werd gedanst en tijdens het eten vrolijk gekletst. Het is een geslaagde avond mede omdat velen geïnteresseerd zijn om zo’n huddel te starten.We willen elkaar niet kwijtraken. Stadjers en vluchtelingen willen betrokken zijn bij elkaar”.

Oud-bewoner van de stadse noodopvang, kok en verbonden aan Syrian Food NL, Iyad Tayar, genoot volop: “Ik ben blij dat ik mijn dankbaarheid kan tonen voor de Nederlandse en in het bijzonder de Groningse gastvrijheid”.

Het eendaags restaurant is een initiatief van Groningen Verwelkomt en wordt ondersteund door Happietaria die het restaurant een avond uitleende en het fonds Wij Doen Mee.

Deel dit artikel: