“Spelen in een detective film lijkt me ontzettend gaaf”

In het Forum van het Willem Lodewijk Gymnasium was de spanning zaterdag om te snijden. In de ruimte wachtten zestien tieners voor een auditie voor de Groningse detective film ‘Foreshadow’.

“Op onze oproep hebben diverse mensen gereageerd”, vertelt regisseur Roman Hageman. “Na een eerdere voor auditie, mogen ze vandaag laten zien wat ze kunnen. Onze schrijver Sam Tengbergen heeft een klein scenario geschreven dat ze uit hun hoofd hebben moeten leren, en hier in de aula voor ons mogen opvoeren.”

“Ervaring op toneel”
“Ik ben best wel een beetje zenuwachtig”, zegt Eline Smidt. “Aan de andere kant heb ik er ook heel veel zin in. Dit zijn jongens die op jonge leeftijd al heel goed weten wat ze willen, en daar zou ik heel graag in willen participeren.” Enige ervaring heeft Eline ook al. “Ja, ik heb verschillende keren bij het WLG-toneel meegedaan, alhoewel film natuurlijk wel iets anders is.”

“Dat is ook precies waar we op letten”, zegt Roman. “Met toneel moet je wat luider praten, terwijl bij een film de expressie en articulatie veel belangrijker is, en er daarnaast een camera direct voor je neus staat.”

Moord op een bekend persoon
De opnames voor ‘Foreshadow’ beginnen in februari. De film zal gaan over een politierechercheur die samen met een assistent de moord op een bekend iemand moet zien op te lossen. Bij het lijk wordt er een mes aangetroffen met daarop de vingerafdrukken van de vrouw van het slachtoffer. Vanaf dat moment is niets wat het lijkt.

“Alle auditanten zullen te zien zijn in de film”
“Alle mensen die hier vandaag auditie hebben gedaan die krijgen sowieso een figurantenrol. De komende dagen gaan we met de crew vergaderen en overleggen wie er als sterkste naar voren kwamen, en die zullen een hoofdrol toebedeeld krijgen.”