Scheepswerf Pattje blijft open

Scheepswerf Pattje Waterhuizen blijft open. De werf krijgt een nieuwe vergunning van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. “Aan alle voorwaarden kunnen en gaan wij voldoen,” zegt directeur Bauke Adema. Tot die tijd mag de werf blijven werken met een gedoogbeschikking.

Nu het voortbestaan van de werf aan het Winschoterdiep is gegarandeerd, blijven 95 directe arbeidsplaatsen plus indirecte werkgelegenheid bestaan. De werf voldoet op 1 april aan alle gestelde voorwaarden. “Dan veroorzaken wij geen hinder meer met onze werkwijze van schepen bouwen in Waterhuizen. De vergunning is waterdicht, er zijn geen grijze gebieden meer.” aldus Adema . De vergunningen waren  lange tijd een hot item: de werf werd met sluiting bedreigd.

De voorwaarden voor de definitieve vergunning betreffen het isoleren van bestaande hallen en de bouw van nieuwe hallen. Het isoleren gaat  direct van start. De kopse kanten van de  hallen worden afgesloten door middel van deuren.  De derde fase is de bouw van nieuwe milieuhallen. Volgens de plannen zijn die op 1 april klaar.