Raadsleden actief voor Groninger voedselbank

Donderdagochtend hebben meerdere gemeenteraadsleden boodschappen gedaan voor de Groninger voedselbank. Zij hopen de samenleving aan te sporen om zelf ook te geven aan de voedselbank. In Groningen leven ruim 600 gezinnen onder de armoedegrens.

De raadsleden hebben hun boodschappen gedaan bij de Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat. De supermarktketen helpt de mensen die in armoede leven graag. Supermarktmanager Nienke Knape geeft aan dat ze volgend jaar ook graag te hulp schiet voor de voedselbank.

De acties worden al drie jaar gehouden, met de opbrengsten is de Stadse voedselbank meestal in staat gedurende drie tot vier maanden hun voorraden aan te vullen. De inzameling van de raadsleden sluit aan bij de grote decemberactie van de vrijwilligers. Men hoopt hiermee de voorraden van de voedselbank voor een langere periode aan te vullen. ”Door de wintermaanden zullen er minder groente en aardappels verkrijgbaar zijn”, aldus voorzitter van de Voedselbank Groningen Ulfert Molenhuis. Hij geeft ook aan dat de Voedselbank al een leuk kerstgeschenk heeft gekregen. Het Oranjefonds gaat de Groninger Voedselbank helpen met hun verhuizing. Ze krijgen een schenking van 150.000 euro. Hiermee is de verhuizing financieel volledig afgedekt.

De ruim 600 gezinnen kunnen 2017 met meer vreugde tegemoet. Gisteren is er door de gemeenteraad van Groningen geld vrijgegeven voor de arme jeugd. Bijna 1 op de 5 kinderen in de stad groeien op in armoede. Het vrijgegeven geld geeft hen de mogelijkheid om makkelijker deel te nemen aan sporten, muzieklessen en andere activiteiten.