Oranje Nassau in laatste minuut onderuit tegen ACV

Foto Andor Heij: Oranje Nassau sticht gevaar voor het ACV doel op een mistig sportpark Coendersborg.

Oranje Nassau heeft de derby tegen koploper ACV in de hoofdklasse B op zaterdag met 1-0 verloren. De winnende treffer viel in de laatste minuut en er werden drie rode kaarten uitgedeeld.

Op het mistige sportpark Coendersborg in Groningen kreeg Marco van der Heide namens ON de eerste goede kans die nog gekeerd werd door ACV doelman Ben Wormmeester. Nog geen minuut later moest ON doelman Jelmer van der Meer vol aan de bak op een inzet van Imre de Jonge. Max Blaauw was voor ON nog een keer kansrijk.

Na rust kreeg ON opnieuw een goede mogelijkheid. Ibrahim Sillah stuitte eerst op Wormmeester en de rebound belandde op de lat. Ifeayi Gorissen wist na 74 minuten de bal ook niet langs de Asser doelman te krijgen. Na een opstootje kregen Sillah van ON en Saber Hendriks van ACV rood. Dat overkwam ook Nick Westerbring van ACV via een tweede gele kaart na een harde overtreding op Van der Heide.

ACV had na rust alleen via Marcel Seip een grote kans gekregen. De tweede ging er in blessuretijd wel in, toen Haaye Feenstra vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde: 1-0. Niels Stenekes was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot zeilde net over. ON kreeg daarmee gezien het spelbeeld te weinig.

Doordat de concurrentie onderin allemaal punten pakte zakte ON naar de 14e positie. ACV staat door de winst nu alleen aan kop in de hoofdklasse B. De opbrengst van de wedstrijd en allerlei andere acties ging naar KiKa, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker.