Kinderen herdacht met lichtbootjes

nieuws
Bron foto: Lichtjesdag Groningen

Ter gelegenheid van Wereld Lichtjesdag varen er op zondag 11 december lichtbootjes in de barokke vijver van het Noorderplantsoen. “Een gelegenheid om kinderen die gemist worden, gezamenlijk te herdenken.”

Wereld Lichtjesdag wordt elk jaar wordt op de tweede zondag van december  gehouden. Op zondag 11 december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. “De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben”, zegt de organisatie. “Ook in Groningen bij de vijver van het Noorderplantsoen staan we met veel kinderen: broers, zussen, ouders en mensen die zich verbonden voelen stil bij het gemis. Er komen ongeveer 200 kinderen en volwassenen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie het al langer geleden is. ‘De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen’ wordt samen gedeeld.”

Lichtjesdag Groningen wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, dit jaar samen met OOK (Ouders Overleden Kind). De lichtjesdag begint in het Noorderplantsoen begint om 18.45 uur bij de barokke vijver.

Deel dit artikel: