Een ezel, pony, koe en schapen samen in één stal

Een levende kerststal is tijdens de kerstperiode te zien in natuurgebied de Onlanden. In de voormalige stal naast het restaurant de Onlanderij wanen bezoekers zich bij de verbeelding van de geboorte van Jezus. Er loopt een ezel rond maar ook schapen, een pony en een koe met grote hoorns.

Een meisje van een jaar of drie kijkt haar ogen uit. Haar ouders laten zien hoe Maria en Jozef in de stal staan naast de pas geboren Jezus. Overal ligt stro en klettert het water in een in een drinkbak voor de dieren. Het licht is gedempt en als je goed kijkt zie je tussen het riet en stro verstopte dieren.

“Deze dieren komen allemaal voor in ons natuurgebied, de Onlanden. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht om de verstopte dieren te vinden. Daarmee zijn leuke prijzen te winnen”, zegt een glunderende Bart Zwiers, boswachter bij Natuurmonumenten en bedenker van de levende kerststal.

De kerststal is eerste en tweede kerstdag geopend evenals nieuwjaarsdag. Verder tot 8 januari van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.