Winkeliers Paddepoel geen steek verder

De winkeliers in Paddepoel zijn geen steek verder. Het overleg over het conflict met de zondagsboetes dat maandagavond plaatsvond heeft niets opgeleverd. 

Aan het begin van de vergadering overhandigde Anne Kuik (CDA) 4.000 handtekeningen tegen de zondagsboetes aan de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE heeft hier geen boodschap aan en blijft boetes uitdelen aan winkels die op zondag niet openen. De eigenaar van bloemenzaak FleurOp betreurt de uitkomsten van de vergadering. “De winkeliers zijn geen steek verder gekomen. Het heeft de ondernemers en de VvE alleen maar verder uit elkaar gedreven.”

Ook de eigenaar van Sooloo mannenmode is het conflict spuugzat. Hij vindt dat de politiek in moet grijpen. “Het is wettelijk vastgelegd dat winkels niet verplicht open moeten op zondag. Het is belachelijk dat wij dat wel moeten en boetes ontvangen.” Volgens hem worden winkeliers niet gehoord in Paddepoel en voelt het winkelcentrum als een dictatuur.

De politieke partijen CDA, ChristenUnie, SP en Stadspartij vinden het belachelijk dat het VvE deze boetes zomaar op kan leggen.  Het Stadsbestuur is niet van plan te bemiddelen. Anne Kuik roept het stadsbestuur nogmaals op te bemiddelen.